HomeNieuwsMotie WMO

Motie WMO

Publicatiedatum: 14 dec. 2019

In november is een motie aangenomen over de toekomst van het sociaal domein. Uitgangspunt blijft dat de taken in het sociaal domein zoals jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning uitgevoerd worden met het budget wat hiervoor beschikbaar is. 

Omdat verwacht wordt dat de middelen vanaf 2020 hier niet meer toereikend voor zijn, zal er iets aan de uitgaven moeten gebeuren.

Veel inwoners maken zich hier zorgen over en zijn bang dat ze niet meer de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ondanks de noodzakelijke ingrepen blijft de benodigde zorg hierbij centraal staan.

Ook bij de maatschappelijke ondersteuning zal er kritisch naar de uitgaven gekeken worden. Eventuele wijzigingen moeten wel zorgvuldig uitgevoerd worden en als er wijzigingen zijn moet dit met een redelijke overgangstermijn gebeuren.

Kwaliteitseisen vinden wij erg belangrijk. Als je ondersteuning nodig hebt waarvoor een hulpverlener bij je langs moet komen is het wel fijn dat je normaal met hem of haar kunt communiceren. Daarom vindt ook de SGP dat beheersing van de Nederlandse taal onderdeel moet zijn van het contract met de zorgverleners.