HomeNieuwsSubisidie peuterspeelzaal Schatzoekertjes

Subisidie peuterspeelzaal Schatzoekertjes

Publicatiedatum: 16 dec. 2017

Al een aantal jaar is in Terneuzen een reformatorische peuterspeelzaal: de Schatzoekertjes. Deze is aangesloten bij kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen. De gemeente steunt deze peuterspeelzaal echter niet, waardoor niet werkende ouders zelf voor de kosten opdraaien (voor werkende ouders betaalt de belastingdienst wel) en de peuters niet in aanmerking komen voor voor- en vroegschoolse educatie.

Deze ongelijkheid is de SGP al vele jaren een doorn in het oog en verschillende malen aan de orde gesteld. In juni sprak de raad zich uit voor het steunen van de Schatzoekertjes. Helaas wilde het college hier geen uitvoering aan geven, omdat van ouders een identiteitsverklaring wordt gevraagd. Als SGP vinden we dat ouders hun kinderen op mogen voeden volgens hun eigen geweten en overtuiging en daar hoort dus ook passend onderwijs bij. Gelukkig kennen we in Nederland vrijheid van onderwijs en deze hoort vanzelfsprekend ook voor peuters te gelden.

Daarom heeft de heer Pladdet in december opnieuw een motie geagendeerd om de Schatzoekertjes te steunen. Deze motie wordt mede ondersteund door Sociaal Terneuzen. Na een hoofdelijke stemming werd het voorstel aangenomen. Dit voorstel werd gesteund door o.a. TOP en de VVD.