7 februari 2022

Deltaplan discriminatie

21 oktober is in de commissie sameleving de lokale invulling van het Deltaplan tegen discriminatie besproken. 

De SGP legt de vinger bij onevenredig grote aandacht voor acceptatie van diversiteit in seksuele gerichtheid bij de lokale invulling van het Deltaplan tegen discriminatie. Als SGP geloven wij dat God man en vrouw complementair aan elkaar gemaakt heeft, met als doel dat ze samen een gezin zullen vormen en daarmee de basis vormen van onze samenleving. Dit betekent niet dat iemand die een andere seksuele gerichtheid heeft uitgesloten of gediscrimineerd mag worden. Maar als we dit juist gaan bevorderen dan ondergraven we de fundamenten van onze maatschappij. 

Kijkend naar de meldingen dat het anti discriminatiebureau Zeeland in 2020 registreerde, dan valt op dat meer dan 40 % betrekking heeft op ras, 20% op handicap, 8 % op leeftijd, 6 % op geslacht en 4% op seksuele gerichtheid. Daarom zou volgens ons de acties veel meer gericht moeten zijn op de discriminatie op grond van ras.

Wat de SGP betreft mag niemand gediscrimineerd worden of zich onveilig voelen, maar moeten acties gericht zijn op de werkelijke problemen.