6 juli 2021

Kennismaking Dert Vlaander

 

Beste mensen,

Aanleiding

Onlangs hebben de leden ingestemd met de nrs. 1 en 2 van de kieslijst zoals deze was opgesteld door het bestuur van de SGP Terneuzen. Sam Verhelst heeft aangegeven een stapje terug te willen doen en heeft ingestemd met plaats 2. Het bestuur heeft mij voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van DV maart 2022.

Wie is Dert Vlaander

Ik ben 60 jaar en getrouwd met Nel Vlaander-Van de Wege. Kort na ons trouwen hebben we ons gevestigd in Wijk en Aalburg (Noord-Brabant). Na diverse functies bij het waterschap aldaar (opzichter, projectleider) ben ik in 2006 bij de gemeente Gorinchem gaan werken in het Vastgoed. Ook daar werd ik projectleider.

Politieke betrokkenheid ontstond vanaf 2008. In die periode tot 2010 was ik bestuurslid van de lokale SGP. Bij de verkiezingen van 2010 stond ik op een verkiesbare plaats en ben ik gemeenteraadslid geworden. In 2011 werd ik fractievoorzitter. Begin 2017 is m’n periode als raadslid geëindigd door onze verhuizing naar Zeeuws-Vlaanderen. Na 29 jaar terug naar de roots...

Eind vorig jaar ben ik gestopt bij m’n werkgever in Gorinchem en werk nu volledig voor mezelf. In onze smederij maak ik hang- en sluitwerk, hekwerken etc. voor bedrijven en particulieren.

Door omstandigheden kwam ik met het bestuur en de fractie van de SGP in contact en heb zo nu en dan wat hand- en spandiensten verricht. Momenteel draai ik mee in de fractie en als u dit leest hoop ik geïnstalleerd te zijn als fractievolger.

Uw inbreng in het verkiezingsprogramma

Op de laatst gehouden ledenvergadering heb ik aangegeven dat het fijn zou zijn als de leden van de SGP meedenken over de inhoud van het verkiezingsprogramma. Het gaat er dan over hoe de gemeente Terneuzen haar taken in de praktijk uitvoert. De vragen aan u zijn dan o.a.:

  • Hoe staat het met de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving? (bebouwde omgeving en de infrastructuur)
  • Wat vindt u van de uitvoering van het sociale vangnet (Wet Maatschappelijke Ondersteuning, ouderen - en jeugdzorg?
  • Is de gemeentelijke medewerking klantvriendelijk en is de insteek om u zo goed mogelijk te helpen bij vergunningaanvragen?
  • Wat vindt u van burgerparticipatie zoals die momenteel loopt in de gemeente Terneuzen? (Meedenken met de gemeente bij diverse projecten en voornemens waar u als burger mee te maken krijgt. Door uw inbreng kan een besluit worden bijgesteld.)
  • Alle overige zaken die u relevant vindt!

Uw reactie wordt op prijs gesteld! Graag sturen naar d.vlaander@hetnet.nl

Tot slot

We hopen en bidden dat God aan de voorbereidingen en DV de verkiezingen Zijn zegen verbindt. Dat we het van Hem verwachten in de wetenschap; “Zonder Mij kunt gij niets doen!” 

Hartelijke groet,

Dert Vlaander